Om

Humor är svaret på allt.
Detta är en plats för reflektioner, berättelser och problemlösning relaterade till hotellreception i första hand, men även andra serviceyrken.

Har du nåt du känner att du vill bidra med? Nåt FAQ, en anekdot eller annat relevant?

Mejla så ordnar vi 🙂

hotellreceptionen@gmail.com

Det här ska vara kul, och relevant. Du vet när man träffar sina kollegor utanför jobbet så pratar man ändå oftast jobb, man ventilerar vet-du-vad-som-hände-grejer, kommer på idéer och skrattar åt dem vi jobbar för; gästerna. Det här ska vara just det; en sorts ventil för det man råkar ta med sig när man går hem för dagen.  En sida att mötas på och dela erfarenheter.

Vi som startat denna sida väljer att vara anonyma eftersom vi själva jobbar på hotell och vill kunna skriva om våra erfarenheter utan att hänga ut någon. Det är alltså bara sådant som verkligen har hänt som gäller — inga fantasifoster här inte!

 

 

fVi finns även på Facebook, så klart.

Följ oss 😉 😉 😉

 

 

 


För er som gillar att läsa bloggar så kan vi tipsa om ett bloggverktyg, Bloglovin’,  som samlar alla inlägg från de bloggar du följer i ett mejl om dagen:

Follow on Bloglovin


 

Idén kom till, den 29/5 2014, så här:

Sambo fick ett kreativt infall sent en kväll. Saken var den att jag hade ringt honom från jobbet tidigare den kvällen och desperat bett om lite IT-support, vilket hade slutat med att jag fått ringa vår support och suttit 36 min* i telefon med IT-killen angående en gästs problem med uppkoppling från sin dator.

36.

Minuter.

När IT-killen gett upp kom gästen på att hans webbläsare hade blockat popups. Anslutningssidan är ett popup.

Tänkte jag på det? Nej.

Gjorde IT-killen det? Definitivt inte.

Det första jag sa när jag ringde IT-supportkillen var ”det kanske finns en sån där spontan dagisenkel lösning vi inte kommer på här eftersom vi inte jobbar med datorer, typ starta om datorn eller nåt”.

Sambo kom alltså på att det borde finnas en blogg eller nåt där man kan skriva och läsa om den här sortens saker. Lite sökbara FAQ’s, lite historier om sånt andra varit med om som man kan lära sig av.

”Finns det redan kanske?”

”Inte vad jag vet.”

Jag sov nästan men tycker, nu såhär när jag fått sova på det, att det är ännu ett i raden av alla hans briljanta förslag.

 

________________________

*Man ser tiden när man trycker röd lur på vår bärbara telefon.


 

blogglista.se
Toppblogg.se

bloggar

Humor

6 reaktioner till “Om”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s